Bezienswaardigheden 2018-07-20T17:57:55+00:00

De mooiste bezienswaardigheden

Je gaat of wilt op vakantie naar Ibiza, en nu heb je de vraag: wat is er in Ibiza te doen? Ibiza heeft naast alle clubs en hotels, ook genoeg bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Met het openbaar vervoer in Ibiza verplaats je je gemakkelijk over het eiland. Binnen de muren uit de Renaissance tijd van Ibiza-Stad vind je onder andere Santo Domingo’s kerk, een kathedraal, het Archeologisch Museum, een kasteel, het museum van Moderne Kunst en de Necrópolis Púnica del Puig des Molins. En dat is slechts een kleine opsomming van enkele bezienswaardigheden die je kunt vinden op Ibiza. Natuurlijk is het een groote gedeelte van het jaar heerlijk weer op Ibiza, maar omdat er vooral in de wintermaanden ook regelmatig regen valt is ook de natuur schitterend.
Om je een beetje wegwijs te maken hebben wij de mooiste en leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet:

Ibiza-Stad

Ibiza-Stad heeft op het gebied van bezienswaardigheden de grootste aantrekkingskracht van Ibiza. Deze “hoofdstad” van Ibiza heeft ruim 40 duizend inwoners en heeft een schitterend centrum. Het oude centrum van Ibiza-Stad is zelfs opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Dalt Vila, zoals het oude centrum bekend staat, is een hoger gelegen gebied van Ibiza-Stad. De oude stadsmuren en verschillende bouwwerken binnen de muren dateren uit de 16e eeuw. De stad is absoluut een aanrader om te bezoeken, zowel overdag als ’s avonds. Leuke gebouwen om te bekijken zijn bijvoorbeeld de ‘Cathedral Sante Maria’ of  ‘Eglesia Sant Pere’.

Castle of Ibiza is een kasteel uit de 16e eeuw. Het kasteel is gelegen binnen het oude centrum Dalt Vila. Om er te komen moet je een kleine wandeling naar de punt van de heuvel ondernemen, maar wat je er voor terugkrijgt is het absoluut waard; een prachtig uitzicht. Wij kunnen je dan ook adviseren om dit eens in de avond te doen. Het is schitterend om het eiland Ibiza verlicht te zien!

Cala Comte

Cala Comte staat bekend als het beste en mooiste strand van Ibiza. Gelegen in een baai in het zuidwestelijke puntje van Ibiza kan je hier heerlijk tot rust komen en genieten van de warme Middelandse Zee en de zon. Het ijsblauwe water en de zonsondergang worden door veel bewoners en toeristen bewonderd. Bij de strandtentjes kan je heerlijk eten, en het uitzicht dat je er gratis bij krijgt is schitterend.

Op sommige momenten kan het erg druk op het strand zijn, maar een bezoekje aan dit strand is het zeker waard. Wil je weten wat andere leuke stranden op Ibiza zijn, lees dan hier verder.

Punta Arabi

Hippie Markt Ibiza

Punta Arabi is de grootste (hippie) markt van Ibiza. Elke woensdag in Es Cana vind je de markt terug tussen 10 uur en 19 uur. Maar liefst 500 marktstallen en 12 duizend á 14 duizend bezoekers trekt de markt wekelijks, dus dat geeft wel aan hoe groots deze is. Met deze aantallen bezoekers is het wel aan te raden om vroeg te komen als je de grootste drukte wilt omzeilen.

De markt is overweldigend en bij aankomst komt een regenboog aan kleuren je tegemoet. Kleren, eten, sieraden, kunst en muziek vind je allemaal terug op de markt. Precies in de stijl waar Ibiza zo bekend om staat. Een absolute aanrader dus.

Hard Rock Hotel IbizaHard Rock Hotel Ibiza

Aanrader
Feesten en relaxen tegelijk? Hard Rock Hotel Ibiza geeft je het beste van beide werelden. En nog super luxe ook!

Garbi IbizaGarbi Ibiza

Aanrader
Garbi Ibiza is heerlijk hotel gelegen aan de zee. Je komt hier niet te kort en komt heerlijk tot rust.

Hotel IbizaLos Molinos

Aanrader
Los Molinos is net even wat rustiger, maar zeker niet minder relaxed. Mooi zwembad, goed eten.

Vanaf 75 euro per dag
Bekijk Hotel

Vanaf 50 euro per dag
Bekijk Hotel

Vanaf 35 euro per dag
Bekijk Hotel

Es Vedra

Es Vedra op Ibiza

Dit indrukwekkende rotseiland is gelegen aan de zuidwest kant van Ibiza. Het heeft iets mysterieus en is maar liefst 400 meter hoog, bestaande uit kalksteen. In Ibiza gaan veel legendes en mythes rond die te maken hebben met dit eiland. Dit komt onder andere doordat er een zwaar magnetisch veld rond het eiland ligt, wat het een van de meest magnetische plekken ter wereld maakt. Je kompas kan je dus wel thuislaten. Ook gaan de verhalen rond dat Es Vedra het overblijfsel is waar ooit Atlantis heeft gelegen.

Dus wat is er nou leuker dan zelf dit eiland een bezoek te brengen als je toch in Ibiza bent? Er gaan dagelijks boottochten naar het eiland. Ook kan je er voor kiezen om een auto of scooter te huren en naar een uitzicht punt te rijden. Als je daar eenmaal staat, dan kan je niets anders dan even helemaal stil zijn.

Mocht je nog niet overtuigd zijn? Dan moeten wij je in ieder geval nog even melden dat Es Vedra bij TripAdvisor het hoogste cijfer krijgt als bezienswaardigheid.. Bezoeken dus!

Cala Bassa

Net als Cala Comte is ook Cala Bassa een strand gelegen in een schitterende baai. Calla Bassa vind je in Sant Antoni de Portmany. Bij het strand zijn er diverse verkopers van vers fruit, lekkere drankjes en andere spulletjes. Bij de strandtenten kan je goed eten en in het water kan je ontzettend leuk snorkelen. Je zwemt er letterlijk tussen de vissen. Verder is er op het water ook genoeg te beleven. Je kan er op de waterscooter, achterop de banaan en daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten.

Ook hier kan het druk zijn in bepaalde periodes.

Necròpolis del Puig des Molins

Gelegen in het zuiden van Ibiza nabij Ibiza-Stad ligt ‘Necròpolis del Puig des Molins’. Dit museum geeft een kijkje in het leven in de eerste bewoners van Ibiza. Zowel het binnen als het buiten gedeelte is de moeite waard als je van een stukje geschiedenis houdt.

Het eigentijdse kleine museum laat de opgravingen zien van  het leven tijdens de 7e eeuw voor Christus. Je kan onder andere overblijfselen van huizen en graven zien en diverse beelden.