Informatie 2018-07-14T13:22:05+00:00

Informatie over het eiland Ibiza


Ibiza (of Eivissa) is onderdeel van de eilanden groep ‘Balearen’, waar verder nog Mallorca en Menorca onder vallen. Met ruim 140.000 inwoners is het te vergelijken met een middelgrote stad in Nederland. De inwoners moeten hun eilandje delen met jaarlijks pakweg zeven miljoen bezoekers. Iedereen voelt zich thuis op dit eiland; backpackers, hippies, families en uiteraard jongeren. Ibiza staat bekend als feesteiland maar er is nog veel meer te beleven. Waar het eiland in het verleden bekend stond als hippie eiland met artiesten als Santana en The Rolling Stones, zorgen de grote exclusieve clubs en kroegen er inmiddels voor dat alle grote DJ’s uit de wereld, waaronder natuurlijk een heleboel Nederlandse, wekelijks het eiland aandoen.

Ibiza bestaat uit diverse grote gemeentes. De grootste is Ibiza-stad en dit gedeelte heeft dan ook veel historie en een schitterend centrum. Naast Ibiza-Stad is San Antonio de grootste gemeente van Ibiza. Waar Ibiza-Stad gelegen is aan de oostkust ligt San Antonio aan de westkust. In Ibiza-stad en San Antonio zijn dan ook de grootste uitgaansgelegenheden. Hou je liever van rust en natuur? Dan zijn voor jou dit de andere belangrijke gemeenten op Ibiza: Santa Eulalia del Río, Sant Josep de Talalia en San Joan de Labritja. Over het algemeen zijn de maanden april en mei hiervoor perfect geschikt; de grote drukte en uitgaansgelegenheden zijn nog dicht, maar de temperatuur op Ibiza is al heerlijk.

Wil je meer lezen over de leukste steden en bestemmingen op Ibiza? Lees dan hier verder.

Ibiza is wel een echte zomerbestemming. Wil je in de winter op vakantie dan kan je het beter iets zuidelijker zoeken. De temperaturen kunnen aan de lage kant zijn en er kan ook regelmatig neerslag vallen. Toch duurt de zomer in Ibiza wel iets langer dan in Nederland. Vanaf maart begint de temperatuur al weer flink toe te nemen. Natuurlijk is het per jaar afhankelijk, maar met een beetje massel kan je alweer heerlijk in je t-shirt rondlopen. Het weer begint in oktober langzaam af te nemen. Toch is de herfstvakantie nog altijd een prima tijd om Ibiza te bezoeken. Ook komt het regelmatig voor dat in november, of zelfs december nog de 20 graden wordt aangetikt.

Wil je meer lezen over de bezienswaardigheden op Ibiza. Lees hier dan snel verder.

Stranden

Ibiza staat ook bekend om zijn stranden; circa 50 in totaal! Eén van de bekendste en leukste stranden van Ibiza is Playa d’en Bossa. Playa d’en Bossa is het meest populaire en langste strand van Ibiza.

Meer weten over de stranden van Ibiza? Lees dan hier verder.

Vliegtuig

Ibiza heeft een eigen vliegveld (Ibiza Airport) waardoor je snel vanuit Nederland naar Ibiza kan vliegen. Zowel vanaf Amsterdam als andere grote vliegvelden in Nederland  is het goed te bereiken. De reis duurt ongeveer 2,5 uur. Vliegtickets kan je gemakkelijk vergelijken bij onder andere de volgende aanbieders:
– Vliegtickets.nl 
Cheaptickets.nl

Als meer informatie wilt over hoe je vanaf het vliegveld verder vervoer kunt gebruiken dan kan je op de volgende pagina’s verder lezen:
Openbaar Vervoer
Auto / Scooter / Quad verhuur