Autoverhuur Ibiza 2018-07-12T15:53:29+00:00

Vervoer huren op Ibiza

auto huren ibiza

Als je zelf een dagje, of misschien wel je hele vakantie wilt gaan en staan waar en wanneer jij het wil dan is er maar een optie: vervoer huren! Voor de liefhebbers is er genoeg keus. Je kan uit veel meer voertuigen kiezen dan alleen een auto of scooter. Denk bijvoorbeeld aan een quad of een motor. Wat is er daarnaast handiger dan direct vanaf de airport in je eigen auto te stappen? Natuurlijk kan dat ook op Ibiza bij verschillende grote aanbieders. Lees hieronder meer.

Scooter en motorverhuur

Er zijn op het eiland tientallen scooter en motor verhuurders. Geen grote internationale bedrijven, maar lokale ondernemer die scooters aanbieden. Omdat er zoveel verschillende zijn kunnen wij deze natuurlijk niet allemaal behandelen.

Logo My Ibiza Scooters verhuurWij zelf hebben goede ervaringen met My Ibiza Scooters and Cars. Een lokale onderneming die goed in elkaar zit en waar je fijne nieuwe scooters en motoren kan huren. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen, maar beginnen met 17 euro per dag. Dat is inclusief helm(en), gedeeltelijk verzekering, kaart van het eiland en ongelimiteerde kilometers. Huren kan vanaf 18 jaar of ouder en natuurlijk met een geldig rijbewijs. Wil je alvast een aanvraag doen, om te kijken of er nog scooters beschikbaar zijn en wat de kosten voor de door jouw gewenste periode is? Vul dan dit formulier in en je krijgt binnen enkele dagen een vrijblijvend aanbod. Ook mooi meegenomen is dat je 10% korting krijgt als je vooraf boekt! Daarnaast kan je ook een (gratis) pick-up regelen vanaf het vliegveld. Dit is geldig bij het verhuur voor langere periode.

Tips scooterverhuur

Ben je op dit moment al op Ibiza en wil je een scooter huren let dan even op het volgende: Zien de scooters er netjes uit (profiel van banden!)? Krijg je een goede helm mee? Wordt er duidelijk aangegeven wat de gevolgen zijn bij schade? Krijg je een verhuurbewijs mee? Rij ook altijd even een rondje om de remmen te testen. Maak daarnaast ook foto’s van de scooter voordat je vertrekt. Zo heb je bewijs hoe je de scooter hebt meegenomen voor verhuur.
Ben je nog een redelijk onervaren bestuurder op een scooter? Geen probleem natuurlijk maar het kan handig zijn om dan toch nog even wat voorzichtiger te doen. Ga bijvoorbeeld eerst op een parkeerplaats een paar rondjes rijden, en trek bijvoorbeeld een lange broek en t-shirt aan. En ja dat kan wat warmer zijn, maar het beschermt wel je benen en armen net iets beter als je valt. En met dat briesje op de scooter valt het met de hitte ook wel mee.

Autoverhuur

Je vindt grote, internationale, verhuurders op het eiland zoals Sunny Cars, Sixt en Europcar, maar ook veel lokale verhuurders. De prijzen van de verschillende aanbieders vergelijken kan je bij CarDelMar. Bij de grote verhuurders weet je zeker dat het qua verzekering over het algemeen goed zit. Als je er toch voor kiest om bij een lokale verhuurder een voertuig te huren zorg dan wel dat je alle voorwaarden (wat gebeurt er bij schade, hoeveel is mijn borg etc.) goed checkt.

Sunny Cars Ibiza Autoverhuur

Ook Sunny Cars heeft een vestiging op de aankomsthal in de luchthaven. Daarnaast hebben ze maar liefst 6 andere vestigingen waar je auto’s kan afhalen. Ook afleveren bij je appartement/hotel is vaak (kostenloos) mogelijk.

Ga verder naar Sunny Cars

Sixt Autoverhuur Ibiza

Op Ibiza heeft Sixt een autoverhuur locatie op Ibiza Airport en daarnaast heeft het een vestiging in de haven van Ibiza, zodat je direct bij aankomst in kan stappen en Ibiza kunt gaan verkennen. Sixt heeft een uitgebreid aanbod van luxe en sportieve auto’s.

Ga verder naar Sixt

Logo My Ibiza Scooters verhuurNet ook al benoemd als lokale de scooter verhuurder, maar My Ibiza Scooters and Cars – je raadt het al verhuurt ook auto’s. Wil je dus liever bij een lokale onderneming een auto huren, en dus weer wat terug doen voor lokale inwoners, dan is My Ibiza Scooter and Cars een prima verhuurder. Op deze pagina (bij “Request a quote” kan je ook alvast direct een prijsopvraag doen voor langere periode. Profiteer hierbij ook van 10% korting bij vooraf boeken, en een eventuele pick-up van het vliegveld.

Ga verder naar My Ibiza Scooters & Cars

Europcar Ibiza AutoverhuurEuropcar heeft een uitgebreid aanbod van betrouwbare auto’s. Voor een simpele basic auto zit je bij Europcar goed.

Ga verder naar Europcar

Tips autoverhuur

  • Reserveer vooraf! Je bespaart hier geld mee, en je hebt zekerheid dat je de auto kan huren die je wilt. Geen gedoe meer op vakantie dus.
  • Ondanks dat er veel lokale verhuurders zijn adviseren wij om bij een van de grote organisaties te reserveren. Zoals al gezegd weet je hier zeker dat je met je verzekering en bij calamiteiten goed zit.
  • 21+…. Het is je misschien even ontschoten, maar bijna overal is het verplicht om minstens 21 te zijn als je een auto huurt. Sommige bedrijven maken een uitzondering, maar over het algemeen niet.
  • Wil je met zijn tweeën in de auto rijden? Dan moet je dit vaak van te voren aangeven. Let hier goed op, want anders kan je in de problemen komen bij bijvoorbeeld schade.

Ga je toch voor wat spannender vervoer dan kan je dus ook kiezen voor een quad. Vaak is het verplicht om een helm te dragen en staat dit ook benoemd in het papier dat je moet ondertekenen. Er gebeuren regelmatig ongelukken in het buitenland met Nederlanders die een quad huren. Houd er rekening mee dat een quad aardig wat pk’s in de motor heeft en hard optrekt. Daarnaast rijden de meeste Spanjaarden ook niet zo netjes als ons.

Luxe verhuur

Luxe en Ibiza hoort natuurlijk een beetje bij elkaar. Als je echt in luxe wilt rijden op Ibiza dan kan je er ook voor kiezen om een ‘super car’ te huren. Er zijn enkele bedrijven die de vetste auto’s verhuren op Ibiza. Denk hierbij aan merken zoals Ferrari, Mercedes, Bentley, Range Rover, Hummer etc. Verwacht wel dat je hiervoor je portemonnee moet trekken. Prijzen checken, en vooraf reserveren kan via: