Bestemmingen 2017-06-22T09:23:01+00:00

Leukste plekjes van Ibiza

Ibiza staat bekend als feesteiland maar er is nog veel meer te beleven. Dit zijn de vijf beste bestemmingen op Ibiza!

Playa d’en Bossa

Deze plek is de reden dat Ibiza zo’n populaire vakantiebestemming is geworden. Hier vindt je het langste zandstrand van het eiland en het internationale vliegveld is zeer goed te bereiken. Vanuit Playa d’en Bossa kun je met een speciale discobus naar plekken als Sant Antoni de Portmany en de vele prachtige baaien en strandclubs zijn nooit ver weg.

Figueretas

Dit is een buitenwijk van Ibiza-stad waar veel toeristen neerstrijken voor een heerlijke vakantie. De buitenwijk sluit naadloos aan op de stad, en je kunt kiezen uit het strand van Figueretas, of het strand van Ibiza stad een klein stukje verderop. Achter de mooie zandstranden kun je winkelen langs de uitgestrekte wandelboulevard waar je ongetwijfeld enkele straatartiesten zult treffen. Voor handgemaakte souvenirs moet je absoluut in Figueretas zijn!

Santa Eulalia

Met meer dan 30.000 inwoners behoort Santa Eulalia tot de grootste gemeentes op Ibiza. Je zult hier genieten van de uitnodigende stranden, en voor een heerlijke maaltijd zoek je een mooi restaurantje op aan de wandelboulevard waar auto’s niet welkom zijn. Als je liever niet in het feestgedruis zit zul je hier het paradijs op aarde vinden. Santa Eulalia is uitermate geschikt voor gezinnen en “oudere” jongeren.

Portinatx

Dit plaatsje in het uiterste noorden van Ibiza is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen dankzij de prachtige stranden met ondiep water. Deze badplaats is één grote trekpleister van toeristen waar je meer de Duitse en Engelse taal zult horen dan Spaans. Playa Porto biedt een adembenemend zicht dankzij de rotsachtige heuvels waar pijnbomen meedeinen op de zwoele wind. Bekijk ook zeker de baai van onder de waterspiegel, daar wachten de oogverblindend mooie koralen en exotische vissen op jouw bezoek.

San Antonio

In de rustige maanden biedt de mooie boulevard en de ondiepe baai een romantische en veilige omgeving voor stelletjes en gezinnen. In de vakantiemaanden is het hier dé verzamelplek voor jonge feestvierders die helemaal los kunnen gaan in het bruisende nachtleven met de vele uiteenlopende clubs. Jong of oud, kalm of wild, iedereen zal genieten van de prachtige zonsondergang waar San Antonio bekend om staat. Voor sommigen het tijdstip om uit te rusten na een heerlijke dag aan het strand, voor anderen juist het moment om je voor te bereiden op de wilde nacht die nog gaat komen.

Ibiza is een eiland waar feesten een optie is, en genieten een zekerheid. Zowel gezinnen met jonge kinderen als jongeren op hun eerste vakantie alleen is dit eiland een ware belevenis.