Openbaar vervoer 2018-07-20T17:23:20+00:00

Reizen op Ibiza

Het openbaar vervoer en de infrastructuur op Ibiza is prima geregeld voor vakantiegangers. Er rijden bussen, taxi’s en natuurlijk kan je ook zelf een auto of scooter huren.

Bussen op Ibiza

Er is een redelijk uitgebreid busnetwerk op Ibiza. Houd er wel rekening mee dat je regelmatig moet overstappen, wat best vervelend kan zijn. De bus prijzen variëren over het algemeen tussen de €2 en €4,50. Heel betaalbaar dus. In het hoogseizoen (juni t/m september) rijdt er tijdens de nachtelijke uren (00.00 uuur – 06.30 uur) een nachtbus. Deze bus is speciaal voor de feestende toeristen die ’s nachts met de bus naar huis willen. Informatie over de huidige buslijnen vind je op deze website. Op deze website kan je alle informatie vinden en routes op vragen van A naar B. Hieronder staat ook een overzicht van alle buslijnen.

Klik op de afbeelding voor vergroting. Nadat de afbeelding geopend is kan je met nog een muisklik inzoomen.

Bus Kaart Ibiza

Met de bus vanaf het vliegveld

Een goedkope optie vanaf het vliegveld is de airport-line (vanaf €1,65). Deze vertrekt aan de voorkant van de vertrekhal. Kijk vooraf je vertrekt op de website van de officiële vervoersmaatschappij van Ibiza om te checken welke lijn je nodig hebt. Ook hier is het goed mogelijk dat je 1 of 2 x moet overstappen.

Tips openbaar vervoer

Download de app ‘Ibiza Bus’ (Engelstalig) voor op je telefoon of tablet. De app is te gebruiken zonder internet (natuurlijk wel even downloaden voordat je vertrekt naar Ibiza). Binnen een paar klikken kun je zien welke bus je moet nemen en welke vertrektijden er zijn. Ook het gehele netwerk van Ibiza staat op een plattegrond binnen deze app.
Daarnaast kunnen wij het je zeker aanraden om ook de app Maps.me te downloaden. In deze app kan je offline kaarten downloaden en offline gebruiken. Alle bekende plaatsen, hotels en restaurants kan je ook gemakkelijk in de app vinden als je geen internet hebt.

Taxi’s

In Nederland zijn de taxi’s meestal niet aan te raden door de dure prijzen. In Ibiza is het juist een van de meest gebruikte vervoersmiddelen door toeristen. De taxi’s zijn aan de goedkope kant. Zorg wel altijd dat voordat je de taxi instapt even afspreekt wat je (ongeveer) kwijt bent zodat je niet voor een verrassing komt te staan als je op de bestemming arriveert.

Geschatte kosten Taxi

Geschatte kosten met een taxi vind je hieronder. Houd er rekening mee dat dit de prijzen zijn tijdens “normale werktijden”, en als je een taxi neemt vanaf een van de standplaatsen.

 • Airport – Ibiza Town €15 – €18
 • Airport – Playa d’en Bossa €11 – €14
 • Airport – San Antonio €28 – €36
 • Airport – Santa Eulalia €30 – €35
 • Ibiza Town – Playa d’en Bossa €11 – €12
 • Ibiza Town – San Antonio €20 – €24
 • Ibiza Town – Santa Eulalia €22 – €26

*bovenstaande informatie hebben wij zo goed mogelijk proberen vast te stellen. Verschillen zijn helaas altijd mogelijk.

Opbouw kosten Taxi

Hieronder nog een extra overzicht van hoe de taxi prijzen worden opgebouwd in Ibiza. Dit is door de overheid van de Balaeren (Mallorca, Menorca, Ibiza) vastgesteld.

 • Minimum bedrag bij aanroepen op straat: €3.65
 • Minimum bedrag bij bestellen via telefoon: €4.95
 • Plus €1.09/km tussen 07:00 – 21:00
 • Plus €1.33/km tussen 21:00 – 07:00; en vanaf 15:00 op Zaterdagen, Zondagen en Feestdagen.
 • Extra kosten voor vliegveld/haven vervoer: €1.80
 • Koffers gratis