Tips 2018-07-20T18:40:17+00:00

Tips voor uitgaan in Ibiza

Ben je ook nog een “Ibiza Virgin” op het gebied van uitgaan? Of ben je gewoon op zoek naar wat extra informatie voor het uitgaan? Dan hebben wij de beste tips & tricks voor je! Lees hieronder alle informatie voordat je uitgaat in Ibiza. Zo zorg je dat je helemaal klaar bent om uit je dak te gaan!

Wanneer uitgaan?

Het toeristen seizoen in Ibiza loopt van begin mei tot het medio oktober. Tijdens deze periode zijn bijna alle bars en clubs wel open.

Het echte club seizoen, met alle grote feesten, begint eind mei en eindigt in begin oktober. Gedurende het einde van september beginnen de clubs langzaam een voor een te sluiten. Uitzondering hierop is Pacha. Deze is ook open van begin mei tot en met eind oktober.

Het seizoen begint met het IMS (International Music Summit) in Ibiza-stad. Direct hierna gaan de clubs achter elkaar open. Is eerst het de beurt aan Sankeys, daarna Es Paradis en Ushuaia. Bij velen wordt toch nog steeds de opening van Space, in de laatste week van mei, als meest belangrijk gezien. Een week hierna opent ook Privilege, en niet te vergeten Amnesia de deuren.

Dress code

Net als in bijna elke grote stad, of plaats kijken in Ibiza de bewakers ook goed naar wat je aan hebt. Het is niet zo dat je helemaal ‘dressed-up’ voor de deur hoeft te verschijnen, maar hou er wel een beetje rekening mee. Voor de heren; doe een lange broek aan! Dit is echt niet altijd nodig, maar wil je het zekere voor het onzekere nemen dan raden we dat dus echt aan. Daarnaast zijn slippers ook bijna overal echt not-done.

Voor de dames… daar zijn ze meestal niet zo moeilijk over. Zorg gewoon dat je er leuk uitziet en ga uit zoals je in Nederland uit zou gaan naar een leuke grote club.

Openingstijden

Bijna alle clubs gaan open rond 12 uur. Space is hierop een uitzondering. Deze gaat soms iets eerder open. Officieel gaan de meeste clubs rond 06.00u dicht. Maar als het feestje nog lekker aan is, dan gaat dit soms nog wel even wat langer door.

Natuurlijk wil je niet als eerste in een lege club aankomen. Maar als je niet in een mega lange rij wilt komen te staan dan is het toch wel aan te raden om (ver) voor 1.30 binnen te zijn. Tussen 1.30 en 3.00u staan er meestal gigantische rijen. Vooral in augustus.

Bij de echte grote feesten is het helaas (bijna) niet uit te sluiten dat je in de rij komt te staan. Dus neem een drankje extra, en zorg voor een goed humeur!

Kosten drank & tickets

Als Ibiza ergens redelijk uniek in is, dan zijn het wel de prijzen die je betaald. Tickets bij de grote feesten gaan over het algemeen over de toonbank vanaf €40 maar kunnen ook oplopen tot €80 (en nog wel hoger ook). Daar krijg je dan wel weer de dikste artiesten voor terug een een gegarandeerd feestje. Bij kleinere clubs kan je ook voor een lagere prijs de feesten bezoeken.

Prijzen voor drinken kunnen aardig oplopen. In de grote clubs moet je niet raar opkijken voor een prijs tussen de €10-€15 voor een watertje. Drank kost al snel meer dan €20. Wil je dus op geld besparen, zorg dan dat je in een van de kleinere bars al wat drankjes doet, of anders zelfs al in je hotel wat drinkt.